Wednesday, December 9, 2009

[ANIME] 『the TV show』 - independed Anime by Sugimoto Kousuke



 Откакто гледах PV-то на песента на Nightmare - REM, винаги съм се чудела чие ли дело е максимално изпипания с минимални детайли background.. е, вече знам - дело на 26годишния Sugimoto Kousuke. Отдавна почти спрях да следя аниметата, но за щастие, все още получавам новини от ANN, и тази е една от малкото, които реших да не отминавам с лека ръка... не само заради споменатото по-горе видео, а и защото думи като "26 year old" "independent" и "26 year old" "self-taught animator" все още ме привличат XD Определено не сгреших. 3 минутното видео е нещо, което всеки себеуважаващ се аниме фен трябва да види. И не, не твърдя, че хваща окото, защото, изобщо, не е толкова красиво като бекграунда в PV-то на REM. Всъщност, анимацията, до голяма степен, може да се опише по-скоро като "poor", но пък заинтригува с това, което става вътре в самото видео. И да, както някой се беше изразил, ако това е реклама на нещо, веднага бих си купила нещото. XD Самата идея на представяне на действието е иновативна, или поне на мен ми допадна толкова много, че не се сдържах и го изгледах още 2-3 пъти, за да я разбера по-добре.  Вижте го и вие:



Смятам, че на Япония все още са й останали талантливи умове, с интересни хрумвания, ако и аниметата в момента да са жив зян, съвсем откровено казано... 
Може да видите повече от творенията на Сугимото тук, ако ви интересува. ^.^

2 comments:

Luna-tic said...

Страхотен е! Анимацията може и да не е много анимирана, но е наистина красиво стилизирана и ако го е рисувал сам това, заслужава аплодисменти, момъкът :)

ukio said...

Това е човешката реалност, събрана в 3,5 минути.
Браво! Даде ми нова надежда за бъдещето на японската анимация.

Post a Comment