Monday, February 15, 2010

[Winter Olympics] 2 Medals for China! // Freestyle Skiing..



          Само преди по-малко от половин час се разпределиха медалите при спортните двойки (фигурно пързаляне). Още вчера се видя, че китайците имаха най-голям апетит и претенции (+ потенциал) за челните места. И трите двойки, които Китай изпрати, бяха дошли с една единствена цел - да изкачат заветната стълбичка!

Така и стана.. е, почти.. понеже последната двойка, малко се поизложи и остана пета, но все пак си е постижение.. От 1964г. насам Русия не даваше медалите да припарят до никой друг.. но и това вече е в историята! Заслужаваха си всяка изгледана секунда китайците. Бяха направо терминатори!!




Олимпийски шампиони станаха, завърналите се след 2 годишно отсъствие,  Shen Xue и Zhao Hongbo с общ резултат от двете програми - 216.57, с цели три точки повече от заелите второ място Pang Qing и Tong Jian (които, трябва да си призная, ми станаха любимци, още щом се появиха на леда XD.. Въпреки моите чакри/мантри/whatever все пак не можаха да станат 1ви Т.Т. Така или иначе, ще си останат 1ви в сърцето ми с прекрасното си представяне от преди малко.. освен това бяха единствената двойка, която не направи грешка и в двете си програми /ако не греша XD/).  На 3то място останаха германците (не помня имена, но това няма и значение в случая XP), 4то място за една от руските двойки (да, тук трябва да спомена, че за Русия се състезаваше Юка Кавагути, която е японка по националнст /както си личи от името/ и ми бяха втората по любимост двойка -- много добро представяне вчера, но днес напрежението ги довърши тотално -.- Въпреки това са големи симпатяги и им пожелавам успехи!!), и 5ти бяха третата китайска двойка Zhang Dan и Zhang Dao.

Иска ми се да спомена нещо от вчерашния ден, а то е състезанието по Freestyle Skiing и представянето на японския отбор там. Въпреки че показаха някои наистина добри скокове, сред които се открояваше и един особено красив, със завъртане на 320 градуса, на Ниши Нобуюки, ако не се лъжа, японското представяне не беше сред най-добрите... а може и да е било, нямам представа какви традиции имат японците в тази дисциплина точно, но.. Шо Ендо се представи страшно добре, според мен. Момчето има огромен потенциал, грабва веднага с нахъсаното си агресивно каране (което е добре за този порт, хаха), въпреки че е само на 19! Ниши остана 9ти.. малко не му достигна при приземяването на прекрасния си скок.. Последният японец, който успя да се класира, беше доста назад.. не помня точно на кое място, но някъде в 20тицата се побира..

Ок, толкова от мен... аз имам нужда от сън.. много сън.. XD

Репортер за Ohayoasia от недействието на събитието беше Jojo! ^.*v

1 comment:

ukio said...

Японците имат традиции по отношение на дисциплината Freestyle Skiing. На Олимпиадата в Нагано през 1998г. Тае Сатоя спечели злато, а 4 години по-късно, в Солт Рек Сити - бронз.
Иначе, китайският успех при спортните двойки донесе голяма радост. Те сътвориха нещо невиждано. Въпреки това, аз много харесвам и брата и сестрата Zhang, които тази година не успях да видя, как са се представили във волната програма, но в кратката бяха почти безгрешни.

Post a Comment