Friday, January 22, 2010

[HISTORY] Shinsengumi Stories - Ichimura Tetsunosuke

Истинският  
Ichimura Tetsunosuke  
(市村鉄之助, 1854 - ????)

 Изпълнителят на ролята в драмата, Кента Суга, и анимираният герой. Реалното лице не е познато.


 Въпреки че повечето хора го смятат за измислена личност, Тетсуноске Ичимура е бил реален член на Шинсенгуми отряда. 
Роден през 1854г., в семейството на Ичимура Ханемоки, той се присъединява към останалите шинсенгуми през 1867, заедно с по-големия си брат, Ичимура Татсуноске. Факт е, че успява да стане придружител на зам. командир Хиджиката Тошизо.
През 1868г. Тетсуноске напуска Койочинбутай (применуваната Шинсенгуми фракция), след битката при Кошу (Koshu). Въпреки това, по-късно се връща при останалите и продължава да участва в боевете заедно с групата.
На 15 април (или 3 май) 1869г., по време на последната битка (за Хакодате) от войната Бошин, Хиджиката го призовава, за да се срещнат в една страноприемница. Там на Ичимура са връчени следните предмети: смъртна поема, катаната на Хиджиката, негова снимка, писмо и кичур от косата му. Той е инструктиран да ги занесе в дома на Сато Хикогоро (зет на Хиджиката), в Хино. Ичимура изпълнява заповедите с неохота, тъй като искрено желае да остане с господаря си и двамата да се бият до смърт. Той научава за смъртта на Хиджиката от капитана на кораба за Йокохама, с който пътува.
Успява да пристигне в Хино 3 месеца по-късно и едва тогава предадава новината на близките на Хиджиката. Остава в къщата на Сато Хикогоро 2-3 години, след което се връща при брат си в Огаки.
Има няколко различни теории относно датата на смъртта на Тетсуноске. Мнозина са на мнение, че той се присъединява към Сайго Такамори и умира по време на бунта Сатсума, през 1877, докато други смятат, че е починал от заболяване през 1873г. Ето защо датата на смъртта е неуточнена.

 ***
Shinsengumi Peacemaker 2010 Pictures

Тетсу в облеклото на Кондо Исами. Уникалните рисунки на гърба са различни за всеки един герой.


Тетсу изглежда прекалено сериозен, но това ще се промени, когато срещне Шинпачи, Харада и Тодо.



Четиримата "мускетари"

Араян в новото си амплоа

Е, всъщност, подобен герой не му е изцяло непознат....

Рюджи е с необикновена визия. Образът му стои перфектно.


Акесато

Шиния има неповторимо излъчване. Как не са го забелязали досега?

No comments:

Post a Comment