Wednesday, January 13, 2010

[NEWS] Movies Projects 2010

Kang Dong Won е избран за ролята на похитител в сегмент от нов филмов замисъл на трима азиатски режисьори  
Busan Project

1. 갈매기 ("Gull/Seagull"), режисьор Исао Юкисада
Корейският актьор Sol Kyung-gu ще играе японски режисьор, който посещава Бусан
2. Love for Sale", режисьор Jang Joon-hwan
В ролите: Kang Dong Won, Song Hye Kyo 
3. Неозаглавен откъс, режисьор Wisit Sasanatieng

Трима режисьори от Япония, Корея и Тайланд обединяват сили в този сборен проект. Той влиза в категорията omnibus films (такива са филмите Tokyo! и Chengdu, I Love You). Свързващата нишка тук ще бъде корейският град Бусан. Затова и общото заглавие е Busan Project.
Директорът на PIFF (Pusan International Film Festival), Kim Dong-ho, ще бъде продуцент на лентата. Отпуснатият бюджет е 500 млн. уона ($421,229). Снимките се очаква до се проведет от януари до март 2010г. Планира се готовата продукция да бъде представена на Кинофестивалите в Кан и Венеция.
Исао Юкисада се е съгласил да работи по творбата в знак на признателност към град Бусан, където през 2000г. неговият филм Sunflower спечели почетно отличие.

***
Into the Gunfire (포화속으로)

Филмът, чието работно заглавие преди година беше "71", е базиран на реален исторически разказ за 71 ученици, които се изправят в битка срещу Севернокорейски войници по време на корейската война. След решителният сблъсък е открито писмо на един от младежите. Именно то вдъхновява създаването на филма.
Снимките са започнали през ноември миналата година, а премиерата се очаква през юни 2010г.
Сред актьорския състав се отличават имената на Kwon Sang-woo, TOP, Cha Seung Won и Kim Seung Woo.

***
Surely Someday

Режисьорският дебют на Шун Огури ще даде начало на Международният фестивал за фантастично кино в Юбари, Хокайдо (25 февруари - 1 март 2010). Тази година популярното събитие ще отбележи 20г. от създаването си. Зрителите ще имат възможност да видят новият филм на Огури няколко месеца преди премиерата му в Япония, която е на 17 юли.
Любопитното в случая е това, че миналата година същият форум беше открит с филм, в който участваше Шун Огури (Crows ZERO II).
Сред останалите заглавия се открояват Bushido Sixteen, Kokou no Mesu, и Sweet Little Lies.

No comments:

Post a Comment