Monday, February 1, 2010

[MUSIC] Китайки доминират в Световните класации за албуми на три европейски държави

Албумът на Sa Dingding е # 1 в класацията на ITunes за Великобритания и Швейцария, а Крис Лий е # 1, # 2 и # 3 за Белгия
Ето и доказателствата:
Две талантливи китайски изпълнителки (за които ще пишем подробно в самостоятелни теми) получават признание в Европа. Забележете! Това не се случва всеки ден!
Във вените на Sa Dingding тече китайска и монголска кръв. Това й дава възможност да стане достоен заместник на известните в близкото минало изпълнители Додома и Тенгер. Албумът, с който е впечатлила западната публика е най-новата й компилация, наречена "Хармония". В своите изпълнения, певицата обединява традиционни етнически мелодии с със западна електроника. Невероятно, но факт: аз самата открих Sa Dingding на страниците на българското списание Паралели преди време.
Вижте песента-мантра от предходния албум на Са - http://www.youtube.com/watch?v=HP1FoZpdNtM

Другото лице, покорило европейските класации в Белгия (първо, второ и трето място за трите й поп ориентирани албума), е Супер момичето Крис Ли (Chris Lee - тя е победителка от състезанието за таланти Super Girl през 2005г.). Ако ви изглежда позната, това е защото, може би, сте видели актьорският й дебют в Bodyguards and Assassins.

Поздравления!

No comments:

Post a Comment