Friday, December 11, 2009

[Quote of the day] # 1

Продължаваме с рубриките... това е поредното ми и да се надяваме последно хрумване от този вид, но просто ми се искаше някъде да запаметявам умотворенията на звездите..че и на феновете..изобщо, да запаметявам интересни фрази от интересни хора XD. Всъщност, идеята за още една рубрика ми се въртеше в главата от много време, но нямах представа каква точно да я тя.. до днес, когато, проверявайки поредните tweets, една фраза ми хвана вниманието.. всъщност, неговите са все интересни, та може и да ги виждате по-честичко, но..

This is it:




"There's only one person who can decide how long u'll be miserable...and that person is u." - Vanness Wu

[SPECIAL FEATURE] Предстоящи премиери – Корея

A Dream Comes True

Премиера: 10 декември 2009
Director: Jang Yong Woo
Cast: Cha In Pyo
Седмият, последен филм, който е част от проекта “Телесинема”.

Thursday, December 10, 2009

[SPECIAL FEATURE] Предстоящи премиери – Япония (Част III)



2010
A Crowd of Three (Kenta to Jun to Kayo-chan no Kuni)

Премиера: Юни 2010
Director: Tatsushi Omori
Cast: Shota Matsuda, Kengo Kora, Sakura Ando
Комбинацията Шота Матсуда+Кенго Кора+Сакура Андо определено ще има какво да покаже на публиката. С поддържащи роли във филма се изявяват Микако Табе и Таски Емото.
Special screening: Tokyo Filmex 2009

Wednesday, December 9, 2009

[ANIME] 『the TV show』 - independed Anime by Sugimoto Kousuke



 Откакто гледах PV-то на песента на Nightmare - REM, винаги съм се чудела чие ли дело е максимално изпипания с минимални детайли background.. е, вече знам - дело на 26годишния Sugimoto Kousuke. Отдавна почти спрях да следя аниметата, но за щастие, все още получавам новини от ANN, и тази е една от малкото, които реших да не отминавам с лека ръка... не само заради споменатото по-горе видео, а и защото думи като "26 year old" "independent" и "26 year old" "self-taught animator" все още ме привличат XD Определено не сгреших. 3 минутното видео е нещо, което всеки себеуважаващ се аниме фен трябва да види. И не, не твърдя, че хваща окото, защото, изобщо, не е толкова красиво като бекграунда в PV-то на REM. Всъщност, анимацията, до голяма степен, може да се опише по-скоро като "poor", но пък заинтригува с това, което става вътре в самото видео. И да, както някой се беше изразил, ако това е реклама на нещо, веднага бих си купила нещото. XD Самата идея на представяне на действието е иновативна, или поне на мен ми допадна толкова много, че не се сдържах и го изгледах още 2-3 пъти, за да я разбера по-добре.  Вижте го и вие:



Смятам, че на Япония все още са й останали талантливи умове, с интересни хрумвания, ако и аниметата в момента да са жив зян, съвсем откровено казано... 
Може да видите повече от творенията на Сугимото тук, ако ви интересува. ^.^

Monday, December 7, 2009

[Song of the day] #3 JJ Lin - The Killa ♪

Прескачаме до Тайван, за да видим как е положението там. Днес ще си припомним един човек с прекрасен глас - JJ Lin. Тази година, определено, не е била годината на JJ. Преминал е през най-трудните моменти, за един певец, а именно, бил е на косъм от загубата на гласа си. След това е преживял и страхотна депресия, но по-важното е, че след месеци вътрешна борба, всичко (или почти) завършва благополучно за него и след няколко дни JJ се завръща с поредния си албум. Заглавната песен от него "100 days", както и самият клип, ще бъдат във фокус следващата седмица (да живее twitter!), а дотогава нека си припомним една друга негова песен - The Killer. Въпреки страшното си име, The Killa/The Killer/Sha Shou/или както там е известна е, всъщност, страшно......красива ^^; Може би една от най-красивите азиатски песни, изобщо.



< Info >

♪ Singer: 林俊傑 (JJ Lin)
♪ Song: 殺手 (Shā Shǒu/The Killa)
♪ Album: 西界 (Xī Jiè/West Side)
♪ Year: 2007




[NEWS] Impressions West Lake с номинация за Грами!

Далечният Изток има още един претендент за именитите отличия


Саундтракът към спектакъла на Zhang Yimou, Impressions West Lake, е композиран от гениалния Китаро. Основната песен, изпълнявана от китайската певица Jane Zhang, е получила номинация за Грами в раздела Best New Age Album.


Операта Марко Поло, на извесния китайски композитор Тан Дун (Тигър и дракон), също е сред номинираните, само че в категория Best Opera Recording.

Ето изпълнението на Jane Zhang по време на концерта на Китаро.
Името на песента е Impressions West Lake Rain.
http://www.youtube.com/watch?v=FMcz1SY2Ijk&feature=player_embedded

Sunday, December 6, 2009

[AWARDS] Nikkan Sports Film Awards

~ 22nd Nikkan Sports Film Awards ~

Още едни филмови отличия на популярен спортен ежедневник са били раздадени
 на церемония в петък, 4 декември.
Лентата на Мива Нишикава, Dear Doctor, спечели четири награди, съответно за Най-добър филм, Режисьор, Актьор (Тсурубе Шофукутей) и Поддържаща Актриса (Кимико Йо). Мива Нишикава е първата жена, притежателка на приза за режисура от тези награди.
Ейта също е сред участниците в психилигическата драма.

[Song of the day] #2 ZARD - Makenaide ♪

Връщаме се в "страната на изгряващото слънце", защото днешната песен е не коя да е, а Makenaide (Don't Give Up) на Izumi Sakai или, с други думи, ZARD. Това е може би най-известната, не.. всъщност, това е най-известната й песен, не само според Орикон, но според Lucky Star цяла Япония (и вероятно целия свят, докоснал се до творчеството на Zard ^^). Нека да си я припомним:


< Info >

♪ Singer: ZARD
♪ Song: 負けないで (Makenaide/Don't Give Up)
♪ Single:負けないで/Stray Love
♪ Year: 1993