Saturday, December 19, 2009

[NEWS] Nakushita Kioku / Beck


☆ Дългоочакваният трейлър на лентата Nakushita Kioku (Dareka ga Watashi ni Kiss wo shita, Memoirs of a Teenage Amnesiac) вече е факт.☆

Хорикита Маки, Кен`ичи Матсуяма и Юя Тегоши дебютират във филм на американски режисьор. Да се надяваме, че тази любопинта драматична история ще бъде излъчена в повече страни по света. Премиерата е насрочена за март 2010г.
Официален сайт - http://www.darekiss.com/

[Song of the day] # 4 - LEO Imai - TAXI ♪

За днес избрах песен на един (почти) неизвестен японски певец - Лео Имай.

Кой е той?

Лео е роден в Токио от майка японка и баща швед (half-blood again?XD). Истинското му име е Лео Алекзандър Имай. Деботира през 2006та с албума "City Folk". Лео е доста талантлив - преспокойно миксира различни стилове - от heart-rending killer-tunes до angular rap, минавайки през електрониката, та чак до алтернативния рок, и т.н. и т.н.

Но нека го чуем:


< Info >

Singer: LEO今井 (Leo Imai)

Song: TAXI

Single: TAXI

Year: 2008

Thursday, December 17, 2009

[NEWS] Как вървят приготовленията за Yamato nadeshiko и Shinsengumi Peacemaker?

Yamato nadeshiko

Какво става на снимачната площадка на Ямато Надешико?
Интервюта с участниците от мястото на снимките. Sunako, kowaiii!

Wednesday, December 16, 2009

[NEWS] Studio Ghibli подготвя нова анимация

36-годишният аниматор Хиромаса Йонебаяши ще направи своя режисьорски дебют с Karigurashi no Arrietty (The Borrower Arrietty)

Анимето ще бъде адаптация по новелата на Мари Нортън The Borrowers (Yukashita no Kobito-tachi), публикувана през 1952г. Песента, която се подготвя към заглавието, носи името Arriety's Song и ще се изпълнява от Cecile Corbel.
Режисьорът Йонебаяши е имал ключово участие при създаването на някои от предходните проетки на Ghibli, като Землемория, Отнесеният дух, Поньо и др.

Tuesday, December 15, 2009

[NEWS] Окада Масаки и Ю Аои в нов филм /15 секунден трейлър на Bloody Monday 2

☆Ю Аои и Окада Масаки в продукцията Raiou☆

Двамата главни актьори имаха съвместно участие в лентата Honokaa boy.
Новото заглавие, Raiou, ще се снима в jidaigeki стил, използвайки за основа едноименната новела на Мари Уеза. Действието ще се развива по време на периода Едо. Режисьор на филма е Рюичи Хироки. Снимките стартират през март 2010г., на остров Кюшу. Филмът се очаква да излезе в Япония следващата есен.

Monday, December 14, 2009

[AWARD] Китайски режисьор получи френско почетно отличие

Jia Zhangke (Still Life, The world) е награден с French Legion of Honor

Легионът на честта е основан през 1802г. от Наполеон и се връчва на хора, доказали своя принос в Световното изкуство и култура.

[NEWS] Японка стана Мис Интернешънъл

2010 Miss International

23 годишната Етсуко Канагае от Осака получи короната на едно от най-престижните състезания за красота на Планетата. Тя е била избрана сред над 3000 кандидатки, от които за финалния кръг са останали 29 момичета.

[AWARDS] 31st Yokohama Film Festival

Сега е времето на големите награди и заслужилите победители. Още едни призове станаха известни днес. Филмът Dear Doctor, който преди няколко дни обра аплодисментите на Nikkan Sports Film Awards, и този път получи най-много отличия - цели пет на брой.

[HOT FEATURE] Тайландските 2NE1 XD



Честно казано, не мислех точно с това да започвам рубриката за thaipop-а, но.. понеже навсякъде из нета тръбят за тях, ми стана интересно за какво се вдига толкова много врява за някаква си тайландска гърл-група. Е, има защо.. в първия момент, в който ги видях, си казах, яяяя, 2ne1 нещо са се разхубавили! XD Уви, не бяха 2NE1... а някаква нова гърл-група, със звучното име Candy Mafia.. на всичкото отгоре тайландска (а аз, определено,  имам огромна слабост към тайландските неща), та на секундата видях видеото, с песента на групата. Типичен тайландки поп, catchy and easy-listening. XD

Sunday, December 13, 2009

[NEWS] Пресконференцията на Shinsengumi Peace Maker

Драма версията на Peacemaker Kurogane ще стартира от 15 януари по MBS, а TBS започва да я излъчва 5 дни по-късно.

Междувременно, още едно име влиза в състава на героите, това на Hara Mikie (22). Доколкото разбирам от прочетеното в инфото, тя ще играе ролята на Аю-не-чан (много искам да включат и брат й Сусуму в листа на героите, който имаше водеща роля в анимето).

[SCHOOL] Канджи на седмицата

Канджи №2

getsu, gatsu, tsuki

Значенията на думата са: луна, месец, понеделник. В комбинация с други канджи, може да означава:
мангетсу - пълна луна
конгетсу - този месец
гетсуйоби - понеделник
майтсуки - всеки месец

[MOVIE REVIEW] School Days With a Pig

Buta ga Ita Kyoshitsu
ブタがいた教室

Buta, Kawaii!
School Days With a Pig (Buta ga Ita Kyoshitsu) е великолепен разказ за ученици, които са принудени да взимат решения с важно значение за живота на същество, към което са се привързали. В основата на лентата стои борбата между разума и човешката природа.

Г-н Хоши (Сатоши Тсумабуки) е преподавател в начално училище. При стартирането на летния семестър, той пристига в клас, водейки със себе си неочакван приятел: малко прасе, което трябва да бъде отгледано от учениците, за да може в края на годината да се превърне в тяхна храна. В замисъла на този нетипичен експеримент стои дълбокото убеждение на преподавателя, че хората от малки трябва да се научат да вземат решения, които да отстояват и по този начин да отговарят за действията си. Под скептичното око на директорката (в ролята Миеко Харада) и неодобрителния поглед на нейния заместник (Рен Осуги) цял клас малчугани приема с интерес новото начинание, като всички заедно измислят име на малкия си приятел ("P-Chan" им се струва най-благозвучно), правят му дом в двора на училището и той бързо се превръща във всеобщ любимец.