Thursday, December 24, 2009

Весели Празници! どうぞ良い休暇をお過ごしください! 즐거운 휴일! 佳節愉快!





Пожелаваме ви приятно изкарване на празниците!! Ние се отдаваме на заслужена почивка. Ще се видим пак догодина! ^.^v

[Song of the day] # 5 - Eminence Symphony Orchestra - Through the Years&Far Away ♪

За последната (може би) песен на деня за тази година, подбрах един инструментал. Наскоро излезна "Promise" - image album на Макото Шинкай (Makoto Shinkai). Като фен на Макото и творбите му, които, разбира се, са съпътствани от много нежна и чувствена музика, нямаше как да остана безразлична към този албум. Инструменталът, който избрах е 10тата "песен" - Through the Years&Far Away. Както всички "песни" в албума, така и тази е композирана от TENMON, но се изпълнява от Eminemnce Symphony Orchestra.8D


< Info > 
♪ Song: Through the Years&Far Away
♪ Album:  新海誠作品イメージアルバム「Promise」 /Makoto Shinkai image album 「Promise」/
♪ Composed by: TENMON
♪ Performed by: Eminence Symphony Orchestra
♪ Release Date: Dec 9, 2009

 

Wednesday, December 23, 2009

[MUSICALS] Що е това японски мюзикъл? Обзор на мюзикълите от 2009та



Освен с музиката, мангата, анимето и драмите си, през последните няколко години, "Страната на изгряващото слънце" се прочу и с нещо друго.. не, не е храната, нито пък горещите си извори.. става въпрос за мюзикълите и пиеските. Всъщност, като се замисля, Япония винаги е била известна с театралните си постановки, но днес, те са се превърнали в нещо друго - animyu... Aни-какво?!
Animyu идва от anime + musical (съкращението е за улеснение, японска му работа XD). Не съм сигурна кой е първият японски мюзикъл, правен по аниме/манга или видео-игра, но знам кой е един от най-известните, да не кажа и най-известният, правен досега --> Seramyu aka Sailor Moon musical.

[Anime Review] Mononoke (モノノ怪)

Предизвикателство за ума и очите
Продуцентска компания: Toei
Аниматор: Такеши Хашимото
Мангата е публикувана на 12. 09. 2007г.
Година: 2007
Епизоди: 12

Какво е Мононоке?
Мононоке са вид Аякаши, неестесвени духове, които се появяват в човешкия свят. Те могат да бъдат по-зловещи от останалите Аякаши, тъй като много често някои видове мононоке се обединяват със силните емоции или тъмните тайни на хората, което ги прави още по-свирепи и опасни. В действителност, терминът "мононоке" е непреводим, но това е максимално близкото обяснение на същността му.
Сериите  Мононоке са своеобразно продължение на анимираната антология от 2006г., Аякаши, която от своя страна е базирана на кабуки-класиката Toukaidou Yotsuya Kaidan (една от най-известните истории за духове, написана през 1826) на Тсуруя Нанбоку.
Разглежданата анимация предствя на зрителя високо стилизирана версия на Феодална Япония. Тук са използвани стилови образци от традиционното японско изкуство, съчетани с късчета Art Nouveau, близко до творбите на Климт (именно поради това, някои кадри изглеждат нетипично, но именно с това въздействат на зрителя).

Tuesday, December 22, 2009

[NEWS] Parade / The Girl Who Leapt Through Time Live Action

Parade ще бъде представен на Кинофестивала в Берлин, който ще се проведе от 11 до 21 февруари 2010г.

Филмът на Исао Юкисада ще вземе участие в секцията Панорама, където по начало се включват повече азиатски продукции.
Сниман по новелата на Шуичи Йошида, Parade проследява взаимоотношенията между петима младежи, които живеят заедно в малък апартамент. Актьорският състав е много пъстър (и най-вече косата на Кенто Хаяши). Лентата събира още имената на Татсуя Фудживара, Карина, Кейске Коиде и Шиори Канджия.
С изключение на Фудживара, всички останали участници, никога не са присъствали на подобен форум извън Япония. Това ще е първата им поява в Берлин.

[ART] Chinese art

Goddess of Prosperity


Monday, December 21, 2009

[TRAILERS] Liar Game: The Final Stage / Yellow Kid / Sweet Little Lies

Liar Game: The Final Stage
Премиера: 5 март 2010г.


[NEWS] Song Hye-gyo се присъединява към каста на продукцията The Grand Master

Корейската актриса ще участва в новата киноверсия за живота на именития учител по бойни изкуства Ип Ман

За целта, Song Hye-gyo усилено учи китайски език.
Филмът, чиито снимки продължават повече от година, е режисьорски проект на не безизвестния Wong Karwai. Изпълнител на главната роля e Tony Leung, който се подготвя заедно с екипа на Yuen Woo-ping (само Woo-ping може да направи перфектно хореографията на бойните сцени). Като пддържащи персонажи ще се изявят Zhang Ziyi, Chang Chen, Brigitte Lin и Zhao Benshan.
Интересно е, дали Премиерата на тази лента ще съвпадне с Премиерата на втората част на Ip Man?!

[Album Review] girugamesh - NOW



 Some of you may know, others may don't know, but girugamesh is tend to be my fave band...or so it says Last.fm! XD Казано, с други думи, това е първото ми музикално ревю (и последното) и като такова, вложих много усилия в написването му (ок, поне се опитах XD)

Чаках този албум от ..да кажем, известно време (ако кажа много, сигурно ще е пресилено /въпреки това, има-няма 2 месеца, си тръпнех в очакване/ XD) и най-накрая той пристигна.


Това е един албум, подготвен за феновете, с много подправки, ако мога така да го нарека.. ще разберете, в процес на ревюиране XD. Трябва дa призная, че, ако досега все още се чудех дали и защо харесвам giru, днес отговорът ми се поизясни..но това, също ще го разберете в процес на ревюиране XD.

Ok.. да започнем, NOW!!

Sunday, December 20, 2009

[SCHOOL] Канджи на седмицата

Канджи №3


mu, yume
Значения на думата: мечта, сън
В различни комбинации, значението й се мени, както следва:
акуму - кошмар
хатсуюме - първият сън на Нова година