Friday, December 4, 2009

[Song of the day] #1 Yoo Seung Jun - Passion ♪

Това е втората рубрика, която започваме. Смятаме всеки ден да представяме по една вече забравена, напълно неизвестна или пък известна (но минала незабележимо) азиатска песен. ^^


Започваме с една корейска такава, която е била хит преди 10 години, т.е. през далечната 1999та ^^;;; Песента се казва 열정 (Passion) и се изпълнява от един вече забравен, дори от самите корейци, певец, който обаче, изригна от пепелта като феникс и сега ще ни радва чрез филмовите си изяви. През февруари се очаква премиерата на филма Little Big Soldiers, където си партнира с Джеки Чан и Lee-Hom Wang.




  < Info >

 ♪ Singer: 유승준 (Yoo Seung Jun)
 ♪ Song: 열정 (Passion)
 ♪ Album: Now or Never
 ♪ Year: 1999 

[SPECIAL FEATURE] Предстоящи премиери – Япония (Част II)

 Премиери 2010

Higanjima


Премиера: 9 януари 2010
Director: Kim Tae-Gyun
Cast: Hideo Ishiguro, Dai Watanabe, Asami Mizukawa, Osamu Adachi
По мангата на Коджи Матсумото. Филмът беше показан на Кинофестивала в Пусан тази година.
Официален сайт - http://wwws.warnerbros.co.jp/higanjima/

[SPORT] World champions 2009

Представяме ви азиатските спортисти, които тази година спечелиха най-високите отличия на Планетата.

Swimming


Junya Koga (古賀 淳也, Koga Junya, born July 19, 1987, Saitama)
Първенецът на 100м. бруст от Световното първенство в Рим (юли 2009), е новият заместник на Коуске Китаджима и на 22 ноември получи наградата „Плувец на годината” в Япония.

Китай затвърди отличното си представяне от Пекин, като спечели 9 медала от скоковете и общо 14 от всички дисциплини в Рим.

Thursday, December 3, 2009

[SCHOOL] Канджи на седмицата

Стартираме нова рубрика, озаглавена "Канджи на седмицата".
Първата дума, която ще представим, се нарича
     
     Кокоро, Шин
Кокоро означава Сърце, Разум, но често има значение на сърцевина, мембрана, вътрешност, когато е в комбинация с друга дума. Например:

Tuesday, December 1, 2009

[NEWS] Yamato Nadeshiko cast is out!




      Помните ли този пост.. и по-точно тази фраза --> "... като се замисля, толкова много Джониси хора бих искала да видя в ролите на Kьохей, Такенага, Юки и Ранмару..." ...да, I did it again.. или може би Япония го направи, прочете ми задните мисли пак и ето.. джонис каст-а е на лице XD.. Всъщност, не, изобщо не исках да виждам Джониси в тази точно драма, всичко друго, но не и тях... явно всичкото друго е вече било заето. (*повдига рамене*) Искам или не, джонисите са налице (това май го казах вече XD) и нека да видим как ще изглеждат те в ролите на Kьохей, Такенага, Юки и Ранмару.

Monday, November 30, 2009

[AWARDS] Golden Horse 2009

И наградата се присъжда на...
На 30 ноември, в тайванската столица Тайпе, се раздадоха наградите Златен Кон.
Кои са имената, почетени с "Китайските Оскари", ще разберем в този момент.


Големият победител на вечерта се оказа полу-документалната лента No Puedo Vivir Sin Ti. Филмът, за който се говореше, че може да се окичи с най-голямото отличие на форума, очаквано взе цели три награди: Best Feature Film, Best Director и Best Original Screenplay.
Героят на тази черно-бяла история, базирана на истински случай, е самотен баща, който отглежда малката си дъщеря в южния пристанищен град Kaohsiung. Двамата живеят в мизерия и нищета, но тази подробност не им пречи да бъдат щастливи. Въпреки това, в един прекрасен ден, главните герои са принудени да се сблъскат със "справедливите" закони, които съществуват в една свободна държава, намираща се на Планетата Земя. Те не могат да бъдат оспорвани, особено когато се налага да бъде отделено дете от родител.

[MOVIES] BeatRock☆Love: Dive into the music with Love!

Честта на 1вото ми филмово ревю се падна на сладурковците от fictional visual-kei бандата LOVE DIVING. Ако това име, случайно, ви говори нещо, да, правилно сте разбрали, ще разнищваме историята на BeatRock☆Love (ビートロック☆ラブ).



Ако НЕ харесвате вижуъл-кей, cute натруфени boys, къде little, къде попораснали, но все още малко чалнати в главата, спокойно можете да си пуснете някоя ринг динг донг песен и да се отнесете в интересните шаманистки beat-ове.... ние, обаче, ще се отнесем в нашите си рок бийт-ове, за да ви представим историята на петима баки младежи, решили да дебютират в света на visual-kei-a... или поне да пробват! ^.^;;

[HISTORY] Йонсан: Среща на миналото и бъдещето

국립중앙박물관 (Национален музей на Корея)



Двадесет и първи век. Векът на неограничените възможности и високите технологии. Днес навсякъде по света, във всички сфери на живот, се налагат оригиналните идеи и нестандартните решения. В това отношение изключение не правят културата и изкуството. Виждали ли сте някога огромни животни, изработени от хартия например, или пък високи сгради, издигнати от картон? А може би ще се впечатлите повече от риби, “плуващи” във въздуха или гигантски дрехи, направени от кал?
Тези неща изглеждат невероятни, но човек лесно може да попадне в подобен свят на чудесата, ако прекрачи прага на някой съвременен музей.
Напоследък във все повече страни по света можем да видим, как новите технологии съжителстват в хармония с древните исторически находки. В това отношение Изтокът може да ни предостави невероятни образци, които провокират въображението и ни карат да почувстваме силата на миналото, отделяйки ни за няколко часа от нашето забързано ежедневие. Нека прекрачим вратите на Националния музей на Корея. Той има какво да покаже на света.

[GEOGRAPHY] Ниигата: градът на усмивките и цветята

Насладете се на историята, културата и природа в цялата им пълнота!



Град Ниигата (新潟市, Niigata-shi): столица на префектура Ниигата

Регион: Чубу
Площ на града: 726.09 km²
Население на града: 812 705 д.
Локализация: 37°54′58″N 139°2′11″E
Кмет: Акира Шинода

[MUSIC] Аюми Хамасаки: Кралицата на японската поп музика

Визитка:



Име: Аюми Хамасаки (浜崎あゆみ)
Прозвище: Аю (Ayu), дадено й от феновете
Дата на раждане: 2 октомври 1978г.
Роден град: Фукуока, Япония
Зодия: везни
Ръст: 156 см.
Любима храна: сашими (ястие от сурова риба), шоколад, кимчи
Таланти: свири на пиано, рисува, обича да аранжира цветя, учи калиграфия
Любими музиканти: Мадона, Led Zeppelin, Deep Purple, Babyface, En Vogue, Keiko (Globe), Matsu Takako
Любими артисти: Рие Миязава, Никълъс Кейдж
Обича: да чете модни списания и модерни интерпретации на древни японски поеми
За песните, които пише, казва, че чрез тях иска да изрази своите истински чувства
Официален сайт: http://avexnet.or.jp/ayu/en/

Sunday, November 29, 2009

[FUN] Загадка

Кой е актьорът на снимката?



 

Кой популярен актьор се е преобразил като Мей Ланфан?


[SPECIAL FEATURE] Mnet Asian Music Awards 2009 Part II


Добре дошли отново - намираме се на червения килим...ooops, това беше в предишната част... намираме се в част 2ра на връчването на наградите на музикалната компания Mnet. Най-накрая, дочакахме заветния момент, да ни обхване и нас тази велика Азиатска треска (Аsian Fever) [за щастие, no H1N1 XD].