Sunday, February 21, 2010

[Winter Olympics] Again Korea and China


Петте медала за двете нации бяха спечелени тази нощ в дисциплината шорт трек
Men's 1000 m
Gold: Jung-Su Lee (born November 30, 1989)
Silver: Ho-Suk Lee (born June 25, 1986)

***
Ladies' 1500 m
Gold: Yang Zhou (born June 9, 1991)
Silver: Eun-Byul Lee (born October 2, 1991)
Bronze: Seung-Hi Park (born March 28, 1992)

***
Ski jumping: K-120
Снощи се проведе и  състезанието на голямата шанца.
Японците имаха шанс да достигнат до прилично класиране, тъй като Нориаки Касаи стана победител (със скок от 142м.) в квалификацията предходния ден. Даики Ито беше втори.
Това означаваше, че двамата можеха да се борят за влизане в топ 10 (квалификационната сесия не включва скокове на най-добрите 10 състезатели). Касаи изглеждаше в добра кондиция и преди старта беше споделил, че ако условията му позволят, може да стигне много напред.
За голямо съжаление, точно по време на първите опити на началните претенденти, имаше проблеми с вятъра и Нори, както и останалите от отбора показаха по-слаби резултати. Нори се класира 21-ви, а Даики едва успя да влезе на последното възможно място, даващо му право да участва във финалната фаза.
Какво, обаче се случи при вторите опити?
Касаи направи великолепен скок от 133м. с перфектен телемарк, който му позволи, при посредствените резултати на останалите участници, да се придвижи до осмото място! Даики също беше по-добър и премина с 10 места напред, до място №20.
Утре е отборната надпревара.

2 comments:

Unknown said...

Ааа, не може така - къде отиде състезанието по бързо пързаляне с кънки на 1500м? Mo Tae-Bum също прави история и в тази дисциплина, и въпреки че се класира доста по-назад, си беше доста добро представяне за него и Корея като цяло! Категорично!!

П.П. И бтв, на 1000м в шорттрека, трябваше да пишеш и кой е на трето място (ака Аполо Антон ОНО - въпреки че се състезава за Америка, той е наполовина японец и заслужава поне споменаване, малко или много ;p)

ukio said...

Мо вече е признат шампион.
Моя грешка. Да. Оно присъстваше на почти всички церемонии по награждаването до този момент. Винаги е в топ 3.

Post a Comment