Wednesday, February 24, 2010

[Winter Olympics] Oops, Korea did it again! ^.^


  И Сунг-Хун (이승훈) грабна олимпийската титла в Бързото пързаляне с кънки - 10 000м мъже, при това с нов олимпийски рекорд! Разбира се, трябва да споменем, че това стана, малко или много, и с помощта на дисквалификацията на шампиона на 5 000м, Свен Крамър. Свен направи огромна грешка и вината си беше изцяло негова. Така или иначе, Корея спечели честно, правилата са си правила.. честито на И Сунг-Хун!!!


"I'm really happy that I'm one of the first Asian skaters to win this race," said the Korean.
"I don't think I will be able to sleep now that I have the gold medal." (кой би могъл?! XD)
Asked about the Kramer controversy, he said: "I want to compete with Sven again.

***

Kim Yu-Na пък след прекрасно изиграна кратка програма (почти) отвя мечтите на съперничките си в състезанието по фигурно пързаляне за жени. Mao Asada остана 2ра, но с разлика от близо 5 точки.. Miki Ando е 4та.


 Picssss.. or it didn't happend XD

1 comment:

ukio said...

Е, това беше голямата изненада на игрите. Не предполагах, че могат да спечелят злато на най-дългата дистанция.
Аз не успях да гледам старта. Снощи проследих Северната комбинация, където в ужасна снежна буря, Япония зае шестото място от общо 10 отбора. За съжаление, не успяха да повторят триумфа си от миналата година, но при тези условия, всички се преставиха геройски. Състезанието беше много трудно и в началото силите на първите 7 отбора бяха почти изравнени.
Утре е последният индивидуален старт на комбинаторите.
В ски-скоковете от понеделник японците останаха пети.
Фигуристките не успях да гледам, с изключение на програмата на Мики Андо, която за момента заема 4-о място във временното класиране.
Утре е финалната вечер.
Успех!

Post a Comment